Hurra, hurra, hurra! – för klarsynta moderater

I dagens DN-debatt tar de moderata riksdagsledamöterna Finn Bengtsson, Ewa Björling, Inge Garstedt, Anna Kinnberg Batra, Bertil Kjellberg, Olof Lavesson, Margareta Pålsson och Tomas Tobé ett stort kliv in som mina idoler. På ett fullkomligt utmärkt sätt argumenterar de för en könsneutral äktenskapslagstiftning och tar täten i ett klarsynt ställningstagande för moderaterna.

 

Jag kan inte nog uttrycka min uppskattning och jag är full av beundran. I synnerhet när de skriver att de är beredda att i riksdagen ta ett initiativ för att få tillstånd en könsneutral äktenskapsbalk under mandatperioden om moderaterna i regeringen inte agerar.

 

För första gången sedan valet känner jag mig lättad och mindre orolig för hur äktenskapsfrågan ska få en lösning om regeringen inte skulle vara kapabel att lägga fram en proposition till riksdagen.

 

Det behövs fler moderater som undertecknarna i dagens DN-debatt.

Här finns hela artikeln ur dagens DN-debatt.


Om detta inlägg