Mitt brinnande hjärta – Läs min bok!

mbh.jpg

Tasso Stafilidis”Jag mötte ondskan rätt tidigt i mitt liv. Den kom att visa sig på olika sätt. Mitt första mordhot fick jag redan som femtonåring.”

I Mitt brinnande hjärta tar Tasso Stafilidis med oss på en personlig resa genom sitt liv och erfarenheter från åren i Sveriges riksdag. Det handlar om att komma ut, utsattheten som ensam öppen bög i riksdagen. Priset för öppenhet är hatbrev och direkta mordhot. I denna självutlämnande bok får vi en inblick i hur heteronormen präglar riksdag och lagstiftning. Om homofoba utfall och anklagelser om ”homomaffian” och ”homolobbyn”, som leder tankarna till ett kallt 1930-tal då nazisterna hetsade mot judar med precis samma konspirationsteorier.

Tasso tar oss även med på sina resor till Iran och Marocko, där homosexuella förtrycks och straffas med döden. Och det var i Marocko Tasso träffade Sebastian. Här berättas även deras historia som till en början kantades av omgivningens fördomar och fördömanden. Mitt brinnande hjärta ger oss en inblick i Tassos brinnande kamp för det kärleksideal han kämpat för sedan barnsben.

Författarfoto: Cecilia Mellberg
Omslag: Katy Kimbell
Cirka 160 sidor, mjukband
Utkom i september 2007  (Release 31 oktober 2007)
ISBN 91-85505-13-7
Pris: 196:- (inklusive moms, exklusive frakt)

Boken går fortfarande att beställa på i bokhandeln och på nätet bl.a. Bokus och Adlibris.

 

Förordet i boken

Jag har skrivit den här boken för att jag vill berätta om mig själv och vad jag varit med om. Jag utger mig inte för att belysa sakernas tillstånd ur ett objektivt perspektiv, det handlar om mina egna upplevelser och erfarenheter. Jag har tolkningsföreträde till mitt eget liv och till mina känslor. Den här boken är en del av mitt innersta, en del av mitt liv och jag vill dela med mig av den kamp jag fört i samhället men också inom mig själv. Jag har kastat mig ut helt villkorslöst och utan fallskärm. Så se inte Mitt brinnande hjärta som ett recept, för jag kan inget ordinera.

 

Bokens innehåll

Förord

Igelkotten

Mina pontiska rötter

Igelkotten som förändrade mitt liv

När jag kom ut som bög för mig själv

När släkten fick veta

På plats i riksdagen som öppen bög

Riksdagens HBT-grupp

Ecce Homo i riksdagen

Invigningen av Stockholm Pride

T som i transpersoner introducerades i riksdagen

Hoten och hatbreven – lagen om hets mot folkgrupp

Mina åtta år i riksdagen

Barn och homosexuella föräldrar

Äktenskap eller inte

Makten över befruktningen

Det grekiska helvetet

På hemligt uppdrag i Iran

Marocko, förtrycket och kärleken

Möten med människor från världens alla hörn

Moralpanik i politiken

Det fula spelet i partiet

Min sorti efter valnatten 2006

Appendix


Om mig

tasso2.jpg

Jag heter Tasso Stafilidis och är skådespelare, författare och tidigare riksdagsledamot. Numera arbetar jag som verksamhetsansvarig för Göteborgs Kulturkalas. Jag är ordförande för West Pride i Göteborg och ledamot i Dramatens styrelse. Jag är inte längre vigselförrättare. På min webbplats kan du läsa om mig, vad jag gör och en del av vad jag har gjort. Du kan skicka e-post till mig på tasso@tasso.se.


Bilder (visa galleri)

Tasso Fotograf: Orlando G BoströmAnna-Karin & SoniaAndreas & Jenny  Fotograf: Peter ErikssonParadutropare EuroPride 2008Oskar & Maria  Fotograf: More Than Words Photodesign ABMårten & MarieBodil & BörjeTasso StafilidisHelen Sandgren Åström & Tasso StafilidisHelen Sandgren Åström & Tasso StafilidisÅsa & NiklasLinda & Mats  Fotograf:Jan-Åke Eriksson