Ny verksamhetschef för HBT-Festivalen

Tasso Stafilidis ny verksamhetschef för HBT-Festivalen

Tasso Stafilidis, skådespelare, författare och tidigare riksdagsledamot, blir ny verksamhetschef för HBT-Festivalen i Göteborg.

Tasso Stafilidis är en profil inom både kultur och hbt-politik och har bl a arbeta med hbt-frågor som lagstiftare, opinionsbildare, och i uppdrag för RFSL och Stockholm Pride. Han har också en gedigen förankring i kulturbranschen som skådespelare, teaterchef/konstnärlig ledare, ordförande i Danscentrums riksorganisation och genom andra uppdrag. 1998-2006 tjänstgjorde Tasso Stafilidis i riksdagen, där han bland annat var initiativtagare till riksdagens HBT-grupp.

– Jag har inte missat en enda festival sedan starten. Och något som jag reflekterade över redan första året var det unika samarbetet kring hbt-frågor mellan kulturinstitutioner och andra kulturaktörer, säger Tasso Stafilidis. Jag ser såklart enorma möjligheter i hur HBT-Festivalen kan växa ännu mer med fler och fördjupade samarbeten i Göteborg och hela regionen.

– Festivalen växer och med sina erfarenheter och brinnande engagemang blir Tasso en oerhörd tillgång, vi är jätteglada över att kunna presentera honom som verksamhetschef, säger Erika Gustafsson, styrelseordförande Föreningen HBT-Festivalen Göteborg.

Valet av verksamhetschef beslutades på ett styrelsemöte i Föreningen HBT-Festivalen måndagen den 15 september. Tjänsten tillträds den första oktober.

HBT-Festivalen 2010 äger rum 13-16 maj med konst, kultur, fest och debatt runt om i Göteborg och aktiviteter på andra platser i Västra Götalands-regionen.

 

För mer information:

Tasso Stafilidis, verksamhetschef, Föreningen HBT-Festivalen Göteborg, 0703-760403

Erika Gustafsson, styrelseordförande, Föreningen HBT-Festivalen Göteborg, 0736-923219

 

HBT-Festivalen är en konst- och kulturfestival med syftet skapa mötesplatser och arenor för konst och kultur skapade av och för homo-, bisexuella och transpersoner (HBT) och genom det uppmuntra ett öppet samhällsklimat. Festivalen arrangeras av den ideella Föreningen HBT-Festivalen Göteborg. En mängd organisationer och kulturinstitutioner medverkar i festivalen som 2009 hade över 130 programpunkter. Läs mer på www.hbt-festivalen.se


Om detta inlägg