Proffsigaste Kristina Rennerstedt

dc-stamma-2007-006.jpgIdag har kulturministern meddelat att Kulturrådet får en ny generaldirektör efter årsskiftet. Utan att ha några synpunkter på den tillträdande gd vill jag uttrycka min enorma beundran för den nuvarande generaldirektören Kristina Rennerstedt. Hon är en av de absolut mest kompetenta människor jag någonsin träffat och den bästa generaldirektör på Kulturrådet så långt jag känner till – den proffsigaste gd jag känner till.

Att kulturministern gör sig av med Rennerstedt på det här sättet har jag mycket svårt att förstå. Det är svårbegripligt att någon som är så bra byts ut utan några som helst hållbara argument. Inte minst tänker jag på allts som Rennerstedt lyckats åstadkomma under sin tid som generaldirektör. Den entusiasm och den kompetens som Kristina byggt upp hos sig själv och sin personal är unik i Sverige.

Kristina Rennerstedt har gjort skillnad på riktigt och hennes insatser för kulturlivet i Sverige bör gå till historien. Jag tänker på den strukturomvandling som hon tog itu med redan efter första dagen på jobbet och jag tänker på den enorma respekt och fingertoppskänsla som hon visat för landets kulturutövare och konstnärer.

Jag kan därför inte låta bli att tycka att Kristina borde ha fåt fortsätta detta goda arbete i att föra ut och förvalta den statliga kulturpolitiken i den spännande framtid vi har framför oss. Jag kommer att sörja och sakna Kristina i hennes egenskap som ledare för en av de absolut viktigaste och mest strategiska myndigheter i Sverige.

Proffsigaste Kristina, Lycka till i ditt nästa uppdrag!

 dc-stamma-2007-006.jpg Kristina Rennerstedt upplever koreografen Veera Suvalo Grimbergs performance inför att hon ska inviga Danscentrums stämma den 13 maj 2007.


Om detta inlägg