Inget nytt från kd & m om äktenskapet

Ingen förvånades väl av dagens DN-debatt där kristdemokrater och moderater samt två centerpartister gjorde gemensam sak om äktenskapet. De använder sitt gamla utslitna begrepp att ”det är ett biologiskt faktum att homoäktenskap är fel”. Men nyheten är att de nu spelar på det mångkulturella och får det att se ut som om Sverige skulle kränka alla som har sina rötter någon annan stans, i ett annat land, i en annan kultur – i tron att alla vi svartskallar hatar bögar och flator. Tala om att skribenterna dränker in sig i rasismgeggan och det dryper rejält om dem. 

Så här argumenterar de: 

”En könsneutral äktenskapslag i Sverige skulle också kunna öka främlingskapet inför vårt samhälle bland många nyanlända medborgare. Kulturella och religiösa motsättningar av långvarig art kan komma att polariseras i vårt land om inte äktenskapsfrågan hanteras med varsamhet och försiktighet. Aspekten att integrationen skulle försvåras måste tas på fullaste allvar.” 

Nu finns inget heligt längre, ens för kådisarna med Yvonne Andersson, Alf Svensson och Mikael Oscarsson i spetsen. Att de lyckats locka med den förre tidningsmannen Hans Wallmark och dammat av den gamla talmannen Ingegerd Troedsson är föga förvånande det med. Gamle statsministern Fälldin har också plockats fram till detta ändamål. För ingen hade väl någonsin förväntat sig att dessa någonsin kommer att få av sig sina förtryckande heteronormativa glasögon från näsan. Dessa har aldrig tidigare lyft ett finger för att få bort den särbehandling och kränkning som vi hbt-personer utsätts för. Aldrig! 

Som jag skrev i inlägget om hatbrottet mot RFSL i måndags så kan dessa mörkermän och mörkerkvinnor knappast längre slå ifrån sig att de faktiskt bär ett ansvar för de kränkningar och det våld som riktas mot oss hbt-personer. Tar man dessa skribenter på orden så tycker man att homosexualitet inte bara är fel och onaturligt utan också något som borde förbjudas. 

Nu undrar jag om Maude kommer att ta Fälldin i kragen och be honom förklara sig eftersom c faktiskt är för en könsneutral äktenskapslagstiftning. Fast Maude verkar ha fegat ur och vågar inte ta sin stora idol i örat. Han vill inte uttala sig… Vad säger det? Och så är det upp till bevis för partierna i riksdagen att nu se till att ro förslaget om könsneutral äktenskapslag i hamn. Utredaren föreslog att lagen skulle träda i kraft den 1 januari 2008. Bra förslag! Men blir det så?

Att vi inte kan lita på Reinfeldt och regeringe ni frågan är ett faktum. Nu återstår att se vad c och fp tänker göra åt saken. 


Om detta inlägg