Om att komma ut – Queerfilm & samtal i Malmö på måndag den 14 maj

På måndag den 14 maj kl 19:00 visar biograf Panora på S:t Gertrudsgatan 4 i Malmö LOVING ANNABELLE i regi av Katerine Brooks. Efter filmen kommer jag att leda ett samtal om filmen och om att komma ut. I huvudsak kommer ni att få lyssna till paneldeltagarnas egna erfarenheter och åsikter om att komma ut. Jag kommer också att berätta om mina egna erfarenheter. I min bok MITT BRINNANDE HJÄRTA beskriver jag ingående hur det var att komma ut för mig själv, i familjen, den grekiska släkten, i politiken och i offentligheten.

Biograf Panora samarbetar med Lund Gay and Lesbian Filmfestival och visar queerfilm den 11-17 maj 2007. Så här skriver Panora på sin webbsida om filmen och det efterföljande samtalet:

Loving Annabelle (USA 2006, 76 min) är den kontroveriella berättelsen om en lärare på en katolsk internatskola, Simone Bradley (Diane Gaidry), som har en affär med sin kvinnliga student Annabelle (Erin Kelly).

Simone är skolans unga och prisade poesilärare som på skolan funnit en trygg miljö och samtidigt en tillflyktsort för känslor hon inte vill konfronteras med. Annabelle är en karismatisk och smart ny student som snabbt drar uppmärksamhet till sig genom sitt rebelliska uppträdande.

Rädd för att Annabelle ska utöva dåligt inflytande på de andra studenterna bestämmer skolan rektor att Simone ska hålla ett öga på Annabelle. Simone förstår snart att den verkliga utmaningen inte är att hålla Annabelle i schack utan den starka attraktion som växer fram mellan dem…

Annabelle uppvaktar sin lärare och väcker därmed till liv en passion inom Simone som snart måste fatta ett beslut som kan avgöra hela hennes liv. Loving Annabelle är inspirerad av den tyska klassikern ”Mädschen in Uniform” (1931).

Mer om filmen på www.lovingannabelle.com

Samtal: Efter filmen Loving Annabelle kommer en paneldebatt att hållas. Berättelser från den egna garderoben, men även en diskussion kring själva begreppet ”komma ut” kommer att föras. Olika frågeställningar kommer att diskuteras. Är det viktigt att komma ut? Att komma ut, men hur kommer man in? Är det upp till den enskilde att komma ut, eller är det ok att ”outa” någon? På vilket sätt kan vi alla bidra till att det blir lättare att komma ut? I panlen finns Thomas Risvall, Ordf RFSL Malmö, Sara Lund/Claes Schmidt, marknadschef på Slagthuset, föreläsare och stå-upp-artist, Matilda Sjödell, ägare till Café Banjo Malmös heterovänliga café. Moderator: Tasso Stafilidis, skådespelare, författare och f.d. riksdagsledamot, samt initiativtagare till riksdagens HBT-grupp. Kommer till sommaren ut med boken Mitt brinnande hjärta (se www.normal.se/books_5.htm).


Om detta inlägg