Spännande utmaningar med ett hyperkompetent RFSL

Jag har just kommit hem från en spännande och intensiv helg i RFSL:s förbundsstyrelse. Att vi har många utmaningar framför oss är ingen hemlighet men med den överdådiga kompetens som den nya förbundsstyrelsen besitter känner jag inte för ett ögonblick någon som helst oro.

 

Att som ny i RFSL:s förbundsstyrelse tillbringa närmare tre dagar med ett så viljestarkt och konstruktivt gäng gav mig verkligen mersmak. Detta var mitt första möte och jag ser fram emot nästa och allt det arbete vi har framför oss för alla de viktiga frågor RFSL driver på uppdrag av medlemmarna.

 

Vi har en tuff tid framför oss med hårda och slitsamma duster i frågan om bl.a. könsneutral äktenskapslagstiftning, assisterad befruktning och föräldraskap för lesbiska kvinnor, situationen för våra systrar och bröder ute i Europa och världen och mycket, mycket mer.

 

Jag är övertygad om att det arbete som RFSL bedriver är livsviktigt för vår demokratiska utveckling och för allas våra mänskliga rättigheter. Det finns fortfarande grupper och personer som ifrågasätter vårt arbete och motsätter sig våra krav. Men vad är det egentligen vi begär? Är det så mycket? Knappast! Det vi begär är lika rättigheter – mer än så är det inte. Året är 2007 och hbt-personer blir fortfarande kränkta och diskriminerade i det svenska samhället enbart beroende på vår sexuella läggning och/eller vår könstillhörighet.

 

Det känns både spännande och roligt att sitta med i RFSL:s förbundsstyrelse. Det är i allra högsta grad en utmaning – i synnerhet för de homofober och bakåtsträvare som missaktar oss och som försöker ta ifrån oss vår mänskliga värdighet. Med all respekt så kräver även jag respekt för oss…


Om detta inlägg